STOP FORECLOSURE LOANS

We are experts in assisting Florida homeowners with stop foreclosure loans and stop Florida Foreclosure mortgage refinancing in Florida. We help Florida homeowerns to refinance and provide stop foreclosure loans to stop a Florida foreclosure because we want to give you the opportunity to keep your home. We provide stop foreclosure loans to help Florida homeowners avoid Foreclosure and/or bankruptcy. Many Florida homeowners are not informed about the options available to stop a Florid foreclosure and had no ideal that stop foreclosure loans were even available in Florida to stop foreclosure. There are many options available for Florida home owners to stop foreclosure and get stop foreclosure mortgage assistance.  We try to help Florida homeowners exhaust all options. We provide free consultation on stop foreclosure loans and refinance options to help you refinance and save your home from foreclosure before it is to late. As foreclosure refinancing specialist will utilize all our Stop foreclosure refinance options to help you stop foreclosure on your Florida home. We will take the time to discuss your options to refinance to avoid a Florida foreclosure and answer all questions you may have about how to stop a Florida Foreclosure. As trained Florida mortgage professionals with many Florida mortgage refinancing options to help you understand Florida foreclosure prevention. As Florida stop foreclosure refinancing specialist once we secure a stop foreclosure lender we will give you the information you need to allow you to sleep at night. No matter what your credit score is, if you have equity in your Florida home we can get you refinanced to stop a Florida foreclosure. We work with Florida bad credit mortgage lenders that will refinance your Florida mortgage to save your home from foreclosure. If you have enough equity in your Florida home we are confident that we have a stop foreclosure program to get you refinanced. Fill out our Stop Foreclosure Refinance Application. We are Florida mortgage experts in refinancing Florida homes in foreclosure. Stop Foreclosure bailout loans help you refinance because its in our best interest to help you save your home from foreclosure. Fill out our fast and easy form on the right side of this page and we will call you back fast with a stop foreclosure Florida refinance offer.

1STARTNOW

www.Florida-Mortgage-Lenders.com

BUY A FLORIDA HOME 1 DAY AFTER A SHORT SALE OR FORECLOSURE!!!

STOP FORECLOSURE REFINANCING

Foreclosure anywhere in Florida can be scary! We know you are worried and stressed about stop foreclosure companies offering you help and probably afraid to ask friends or family for a stop foreclosure loan. You might feel alone but are absolutely not alone! We get calls everyday from Florida homeowners in your same exact situation. So regardless of your situation, we know we have seen worse. What do you have to lose? If you fill out our our stop foreclosure refinance form we will call you today. You will see in our voice how much we care in resolving your foreclosure situation.

STOP FORECLOSURE FLORIDA EXPERTS

ABOUT PARTIAL CLAIM LOANS TO STOP FORECLOSURE FLORIDA
The stop foreclosure option that has been started by HUD is the partial claim. With the Partial Claim Option, the Florida mortgage Lender will advance funds on behalf of the delinquent Florida homeowner in an amount necessary to stop the Florida foreclosure and reinstate the delinquent loan. The partial claim is not to exceed the equivalent of 12 months PITI. The Florida mortgage applicant will execute a Promissory Note and Subordinate Florida Mortgage stop foreclosure mortgage payable to HUD. Currently, these Promissory or "Partial Claim" Notes assess no interest and are not due and payable until the Florida mortgage applicant either pays off the first mortgage or no longer owns the Florida home.

1. Question: In utilizing the Partial Claim Option to bring a Florida mortgage current, can the Florida mortgage lender include all fees and corporate advances?
Answer: The mortgagee Letter, states in part, that legal fees and related stop foreclosure Florida foreclosure costs for work actually completed and applicable to the current default episode may be included in the Partial Claim amount.

2. Question: A Florida Loan Modification was completed; the Florida mortgage applicant defaults again under different circumstances; it's been less than 12 months since the Loan Modification was completed; can the Florida mortgage Lender consider a Partial Claim?
Answer: Yes, if the Florida mortgage applicant meets the qualifying criteria, the Florida mortgage Lender can consider using a Partial Claim to assist the Borrower in avoiding foreclosure. The Florida mortgage Lender should ensure there is a valid documented reason for the default that meets the criteria reflected in Mortgagee Letter. It is up to the stop Foreclosure Florida mortgage Lender to fully document the servicing file with the reason a stop foreclosure loan is needed.

3. Question: Can a Florida mortgage Lender include late charges in the Partial Claim?
Answer: The Mortgagee Letter states that the accrued late charges should be waived by the Florida mortgage Lender at the time of the Partial Claim.

4. Question: Must a Partial Claim be deducted from the Net Proceeds of a Florida Pre-foreclosure Sale?
Answer: Yes, when using the Pre-foreclosure Florida Sale Program after a Partial Claim was provided on an earlier default, the Florida mortgage Lender must include the Partial Claim amount when calculating total indebtedness for the purpose of a Pre-foreclosure Florida home Sale.

5. Question: Can the Florida mortgage Lender collect administrative fees and costs associated with the preparation of the Florida Partial Claim Subordinate Note and Florida Mortgage?
Answer: No. Mortgagee Letter, Page 6, Paragraph L, "Florida Mortgagee Incentives" states in part: The Florida mortgage applicant may not be charged any additional costs for receiving this Loss Mitigation Workout Option.

6. Question: A stop foreclosure Florida partial claim was executed (3) three years ago, now the Florida mortgage applicant has re-defaulted on the loan, will HUD subordinate the Partial Claim so the Florida mortgage Lender can complete a Loan Modification? Answer: Yes, HUD will subordinate the Partial Claim so the Florida mortgage Lender can complete the Loan Modification. The Florida mortgage Lender should contact HUD's Contractor at to ascertain all Florida mortgage requirements and terms that must be evident within the Subordination Document.

7. Question: Regarding the five business day submittal for recording and the 60-days from date of execution for filing the stop foreclosure Florida partial claim criteria stipulated in Mortgagee, what are the procedures for those stop foreclosure Florida partial claim properties in jurisdictions that require execution of the subordinate agreement by a HUD official and is there any situation where it would be appropriate for a Lender to exceed the five business day requirement? Answer: Mortgagee Letter 2003-19, dated November 20, 2003, states in part:

8. Question: What is the collection process on a stop foreclosure Florida partial claim that is not collected from the Borrower at the time the Borrower pays off their FHA first mortgage?
Answer: The collection process on a stop foreclosure Florida partial claim that is left unpaid at the time the Borrower pays off their FHA first mortgage is the Department bills the Borrower directly. The Partial Claim debt is not forgiven and the Borrower is required to make a lump sum payoff.

9. Question: At what point does the Lender's responsibility for a stop foreclosure Florida partial claim
Answer: The Florida mortgage lender's responsibility for a stop foreclosure Florida ends when the following two events occur: (a.) HUD receives the executed Subordinate Mortgage and (b.) When any requests for payoff of the first lien occur, the Lender is obligated to notify HUD to obtain full payoff amount of the Partial Claim and supply that information to the Borrower.

10. Question: Will a Florida mortgage applicant qualify for a stop foreclosure Florida partial claim when the FHA asset is less than 12 months old?
Answer: Yes, if the financial analysis reflects the Borrower has the ability to support the normal monthly payment, and the Borrower is an owner-occupant committed to continuing occupancy of the property as a primary residence. However, in no case may a Partial Claim be used if the Borrower's surplus income percentage is 0% or less.

11. Question: Can a Partial Claim be used if the Borrower is 14 months delinquent?
Answer: Per the stop foreclosure Florida mortgagee Letter, under Definition and Existing Guidance, a Florida mortgage lender will advance funds on behalf of a borrower seeking a shop foreclosure loan in an amount necessary to reinstate a delinquent Florida mortgage loan (not to exceed the equivalent of 12 months’ worth of principal, interest, taxes, and insurance (PITI)). Therefore, the Florida mortgage applicant would have to have sufficient funds to pay towards the arrearage, so that it is no more than 12 months in arrears..

FREE CONSULTATION


CREDIT REQUIREMENTS

FHA MORTGAGE

FHA Minimum 550 credit score.

550 MIN FICO

PORTFOLIO MORTGAGE

No Minimum credit score requirments.

500 MIN FICO

VA MORTGAGE

VA Minimum 560 credit score.

560 MIN FICO SCORE 

USDA LOANS

USDA Minimum 580 credit score.

580 MIN FICO SCORE 

FANNIE MAE

Fannie Mae  Minimum 620 credit score.

620 MIN FICO SCORE 

FREDDIE MAC

Freddie Mac Minimum 620 credit score.

620 MIN FICO SCORE 

CALL NOW!

954-667-9110

Apply Now!

ALL FLORIDA MORTGAGE PROGRAMS AND INFO. SUBJECT TO CHANGE WITHOUT NOTICE.

FLORIDA MORTGAGE COMPANY SERVING EVERY CITY AND COUNTY IN FLORIDA!